Connect with us

Actual

Matei SE FEREȘTE, RESPINGE APELURILE. FĂRĂ REPLICĂ la FALSUL dovedit în acte de la Pescăria lui Matei. Vezi ultimele date!

Published

on

apel respins matei datcu

INSTANȚA A DECIS: FALS INCONTESTABIL

În ultimele săptămâni v-am supus atenției un conflict juridic între primarul din Agigea și Matei Datcu, proprietarul cunoscutului restaurant ,,Pescăria lui Matei”. Acesta din urmă este acuzat de edil de fals și uz de fals. Instanța i-a dat dreptate primarului Cîrjaliu la ultimul proces, cel din 23 aprilie 2021, când a respins plângerea formulată de Matei Datcu, Matei Liliana și Matei Alin formulată împotriva edilului din Agigea.

Foto: dezvaluiri.ro

A PRINS UN POST DE ȘEF LA STAT ȘI S-A FĂCUT DIN PIX STĂPÂN PESTE CLĂDIRILE PESCĂRIEI

Noutățile care apar însă în acest război dintre cele două părți țin de eludarea statului prin plata unor taxe. Matei Datcu, care a pus stăpânire pe clădirile de patrimoniu în care își vede liniștit de treabă, nu a plătit statului nimic pentru bunurile imobile din care face milioane de euro anual. Este de fapt o practică foarte des folosită de unii oameni de afaceri care au luat în administrare astfel de clădiri după 1989, odată cu marea privatizare. Din păcate cei vinovați nu prea au fost trași la răspundere.

MANEVRE PESTE MANEVRE PENTRU PĂCĂLIREA STATULUI ȘI A PRIMĂRIEI CU ACTELE CLĂDIRILOR ȘI ALE TERENULUI DE PE MALUL MĂRII

În dosarul nr.627/36/2019 a cărui încheiere s-a dat pe 23 aprilie, se precizează că sunt probleme cu unele facturi fiscale emise de societăți care aparțin lui Matei Datcu. Facturile respective sunt trecute în documentele de justiție ca fiind cele cu nr 2540812/03.01.2001 și 2540816/03.01.2001. Iar societățile menționate de magistrați ca aparținând lui Matei Datcu sunt SC Sarda Fish SRL, SC Condemar SA și SC Marea Neagră SA. Tot la capitolul aspecte controversate, este și existența unui teren cu o suprafață de 8.940 mp cu număr cadastral 16801 aflat în patrimoniul UAT Agigea, care a fost însă cu drept de folosință de societatea SC Marea Neagră SA. Cât despre cele două facturi despre care se specifică în documentul dat de magistrați ca fiind falsificate, ele sunt înscrisuri care fac trimitere la o sumă de 1.660.432.470 de lei, sumă care nu a fost vreodată achitată de așa zisul cedent, în speța noastră Matei Datcu.

ISTORIA FALSURILOR ÎN LANȚ

Povestea începe în anul 2000, când societatea SC Marea Neagră, condusă tocmai de Datcu Matei, acumulează datorii către Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (CNAPMC), iar aceasta din urmă cere, pe 15.02.2000, Tribunalului Constanţa, deschiderea procedurii reorganizării judiciare şi a falimentului debitoarei.

Instanţa a respins ca nefondată contestaţia depusă de SC Marea Negră, la care „pescarul” Datcu Matei era director general/administrator. Astfel, pe 27.03.2000 a fost deschisă procedura reorganizării judiciare şi a falimentului SC Marea Neagră SA.

Pe 10.07.2000, Tribunalul Constanţa a desemnat ca administrator pe SC Maestro SRL Constanţa şi a acceptat planul de reorganizare a SC Marea Neagră, iar pe 02.10.2000, noul administrator a depus un raport preliminar asupra activităţii societăţii, unde a precizat că „Societatea Marea Neagră SA deţine patru puncte piscicole amplasate la Mangalia, Costineşti, Midia şi Vadu, precum şi un depozit utilizat ca sortare peşte marin, în Portul Constanţa”.

Această listă de inventar este foarte importantă, deoarece din ea lipseşte exact Cherhanaua Agigea şi terenul aferent, pe care SC Marea Neagră le va vinde ulterior către SC Condemar SA!

În ceea ce priveşte măsurile de reorganizare, administratorul a arătat că pentru punctul Vadu urmează a fi demarate operaţiunile de vânzare prin licitaţie publică.

Pe data de 20.11.2000, administratorul SC Maestro SRL a depus un nou raport, prin care a evaluat situaţia creanţelor şi s-a constatat că au fost acoperite integral creanţele societăţii, motiv pentru care la 15.05.2001, Judecătorul Sindic a hotărât închiderea procedurii de reorganizare judiciară şi a falimentului debitoarei SC Marea Negră SA.

„În perioada 15.05.2001, o dată cu ieşirea din faliment, până la data de 13.12.2001, când societatea intră din nou în faliment, prin dosarul 29/118/2001, Datcu Matei-având funcţia de director general/administrator la SC Marea Neagră SA, falsifica două facturi fiscale, 2540816/03.01.2001 şi 2540812/03.01.2001, prin care Condemar SA a dobândit un activ de la SC Marea Neagră SA, deşi legal nu putea face acest lucru, atenţie la data facturilor SC Marea Neagră SA, aceasta fiind în procedura reorganizării judiciare şi a falimentului, vânzările de bunuri imobile sau mobile se puteau organiza numai prin licitaţie publică şi puteau fi organizate numai de către administrator–SC Maestro SRL Constanţa. Lucru care nu s-a întâmplat niciodată?!

Adică aceste active nu au fost înstrăinate de lichidator, ci de Datcu Matei şi Ştefan Monica, prin falsificarea documentelor contabile precum şi a facturilor la care am făcut menţiune. Ulterior, aceste active, respectiv imobil Cherhana Agigea, conform facturilor enunţate mai sus, au ajuns fără niciun ban în firma controlată de Datcu Matei şi familia acestuia, Sarda Fish SRL”, se arată în sesizarea Primăriei Agigea.

Pentru a lămuri acestă situaţie, Primăria a solicitat şi a primit pe 16.10.2018, încheierea 1231/15.05.2001 a Tribunalului Constanţa, prin care s-a dispus închiderea procedurii de reorganizare, precum şi lista mijloacelor fixe la data 31.12.2001, din care rezultă că Punctul Piscicol Agigea NU se afla în patrimoniul societăţii la acea dată”, se mai precizează și în alt material de pe dezvaluiri.ro.

Menționăm că până la această dată nu am putut să-l contactăm pe Matei Datcu, pentru a prezenta și punctul de vedere al acestuia.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Trending

Copyright © 2020 - 2022 Impact Local