Istituto Istruzione Superiore “Verona Trento” a fost gazda care le-a prezentat elevilor de la Școala “Grigore Moisil” elemente noi în domeniul graficii digitale şi programării pe calculator dezvoltându-le orizontul copiilor prin dobândirea de noi competențe și experiențe inedite. Gazdele italiene au planificat diferite activități recreative în Messina, la Taormina, în Parcul Horcynus Orca și la Muzeul Regional, unde elevii au fost implicați în activităţi de învăţare outdoor: excursii, vizite la muzeu, învăţarea în natură.
Implementarea proiectelor Erasmus+ în școala din Năvodari se dorește a fi un imbold în viața elevilor spre atingerea unor competențe noi și diverse, dezvoltate prin implicarea directă în experimente inedite la care iau parte.
Această experiență a încununat munca cadrelor didactice coordonate de managerul de proiect, prof. Ivănescu Simona, care au participat activ la activitățile premergătoare acestui program.
”Programul Erasmus+ aduce plus valoare fiecărui elev al școlii noastre, atât prin dobândirea de competențe lingvistice și sociale, noi și inedite, cât și prin completarea experiențelor de viață care îi formează ca viitori membri de bază ai societății. În ideea globalizării tot mai accentuate ce are loc în zilele noastre, programul Erasmus+ este calea spre dezvoltarea personală, socială și profesională a elevilor școlii noastre.” a declarat prof. Ligia Elena Mangri, director a Școlii Gimnaziale ”Grigore Moisil” din Năvodari.
“Am fost foarte mulțumită de primirea noastră la Messina – a explicat Simona Ivanescu, coordonator de proiecte Erasmus și profesor la Școala Gimnazială ” Grigore Moisil ”din Năvodari. Eram curioși să aflăm istoria, cultura și chiar să gustăm delicioasele voastre prăjituri siciliene. În iunie, elevii și studenții de la Verona Trento vor veni la noi în România și vor fi primiți în cel mai bun mod posibil, cu respect și prietenie. Vor intra în contact cu tradițiile noastre și cu metodele educaționale. Scopul acestor schimburi pentru studenți este de a face noi prietenii, de a crea conexiuni inovatoare și de a afla mai multe despre sistemele școlare și culturale respective. Aș vrea să mulțumesc în numele meu si al colegilor mei, conducerii institutului Verona Trento, domnului prof. Massimo Amara și tuturor profesorilor implicați “.
”Pentru mine, la fel ca și pentru toți ceilalți elevi și profesori, experiența în Italia de anul acesta a fost una memorabilă. Prin intermediul proiectului ERASMUS+, eu, alături de alți nouă colegi din școală, am fost fericiții participanți ai mobilității din 2024 în Messina.- declară Moise Alexandra , elevă în clasa a VIII-a, alături de cei 9 colegi participanți în această mobilitate.Când am ajunsîn Messina, am văzut câte am fi ratat dacă nu ne-am fi înscris în proiect. Peisajul pitoresc, soarele zâmbitor, atmosfera îmbietoare, care îți inspira numai voie bună, te introduceau într-o lume cu totul diferită de cea din România. Sunt multe de spus și de povestit, dar, concluzionând, a fost o experiență de neuitat, care ne obligă, la rândul nostru, să fim pregătiți pentru noii noștri prieteni din Sicilia.”
Ṣcoala Gimnazială ,,Grigore Moisil’’ Năvodari a format un grup ţintă de elevi pentru mobilitatea de scurtă durată în Italia- Sicilia în perioada 10-16 martie 2024. Cei 10 elevi, selecţionaţi, conform procedurii după apelul de selecţie Nr. 3367/ 9.10.2023 în cadrul programului Erasmus+, Acțiunea-cheie 1, Educație școlară – Mobilitatea persoanelor în scopul învățării – Nr. contract 2023-1-RO01-KA121-SCH-000122927, au fost însoţiţi de 2 profesori: Bârnat Emil şi Ivănescu Simona.
În perioada 27 mai -3 iunie 2024 instituţia Ṣcoala Gimnazială ,,Grigore Moisil’’ Năvodari va primi cu braţele deschise un grup de elevi din Italia, însoţiţi de 3 profesori, pentru a participa împreună la o săptămână de activităţi outdoor desfăşurate în parteneriat cu Organizaţia Naţională ,,Cercetaşii României’’,Câmpul regional ,,Argonauţii Tomisului’’.
You must be logged in to post a comment Login