Connect with us

Actual

Am găsit intrarea secretă spre munţii Apuseni din Dobrogea. Vezi unde!!!

Published

on

Sunt multe legende despre secretele şi resursele naturale ascunse în Apuseni dar una este incontestabilă. Indiferent că ne referim la porţi de comunicare cu civilizaţii mai avansate din univers sau la baze militare secrete, gustul şi aroma preparatelor făcute de localnici prin reţete milenare este acum şi în Dobrogea.

Ştim cu toţii că sănătatea, performanţa, creaţia, imaginaţia şi randamentul la serviciu depind aproape total de hrană. Sufocaţi de poluare şi mai ales de chimicale alimentare , sunt foarte puţine locuri de unde chiar putem să ne hrănim complet sănătos. Unul dintre aceste locuri în care ni se oferă efectiv şansa la o masă complet sănătoasă, cu produse din carne, lactate şi chiar desert este Băcănia Satului din Valu lui Traian în judeţul Constanţa.

Dar cum marii nutriţionişti au început să recomande desertul înaintea mesei principale cum este şi cazul marelui fotbalist Robert Lewandowsi, intrăm şi noi în gustul fructelor de pădure culese şi regăsite în dulceţurile din munţii Apuseni.

sursa foto: youtube

Începem incursiunea prin poarta de intrare spre gustul Apusenilor de la Băcănia Satului cu dulceaţa de coacăze, de afine şi de zmeură. Aceste preparate sunt aduse direct de la Cămara Moţului din comuna Albac, satul Arieşeni judeţul Alba, munţii Apuseni. Totul pentru ca şi dobrogenii să aibă măcar o parte dintre bunătăţile naturale ale acestei zone prea puţin atinse încă de poluarea marilor oraşe. Citiţi cu atenţie în continuare pentru că vă asigurăm că merită. Chiar e mare lucru să găsiţi aceste produse în Valu lui Traian la şoseaua principală, dacă sunteţi din judeţul Constanţa. Pe lângă gustul autentic nu uitaţi şi de rolul terapeutic al acestor delicatese. Explozia de sănătate este întreţinută şi din dulceaţa de muguri de brad şi ghimbir de care suntem siguri că puţini aţi auzit. Extrem de bogată în vitamina C este şi dulceaţa de măceşe.

Continuăm cu un compot care efectiv “te scolă din boală” cum e vorba populară. Băcănia Satului unde puteţi ajunge prin navigaţia telefonului direct aici are şi aceste rarităţi clare alcătuite din compotul de mure şi de căpşuni

Avansăm cu dulceaţa de lapte, dacă cumva aţi mai auzit până acum de aşa ceva. Este o dulceaţă făcută doar prin talentul nativ al meşteşugarilor din munţii Apuseni. Această dulceaţă este făcută din laptele de vacă, hrănită doar cu iarba spontană, total neierbicidată de pe crestele acestor munţi milenari. Este cunoscut faptul că flora alpină este bogat diversificată fiind o adevarată farmacie naturală pe care o regăsim în laptele din această zonă- lapte pe care îl folosim la prepararea caşului, branzei , caşcavalului, caşcavelei şi nu în ultimul rând la prepararea dulceţii de lapte, spun producătorii.

Mergem şi mai departe în excursia gustului cu sucurile natural-tradiţionale aduse direct în judeţul Constanţa din peisajul alpin. În centrul atenţiei este sucul din flori de soc, siropul de merişoare şi siropul de zmeură.

Trecem acum la faimoasa zacuscă românească. Pe lângă cea unanim cunoscută de vinete, Băcănia Satului din Valu lui Traian, aduce pe masa dobrogenilor şi zacusca de Hribi, de peşte sau de ghebe.

Foarte important de reţinut este faptul că odată ajunşi în băcănie, este extrem de probabil să deveniţi dependenţi în cel mai bun sens al cuvântului de bunătăţile şi delicatesele aflate la un pas de tine, la Băcănia Satului din Valu lui Traian, vis a vis de piaţa Mare. Amintim şi nemaipomeniţii cârnaţi de Pleşcoi dar şi alte preparate care pur şi simplu îţi lasă gura apă.

Aceste produse vă vor face să uitaţi de supermarketuri. Totul pentru că vă puteţi asigura efectiv toate mesele complete din carne, lapte şi desert. 100% naturale şi tradiţionale dintr-un singur loc, de la Băcănia Satului din Valu lui Traian, vis a vis de Piaţa Mare.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Trending

Copyright © 2020 - 2022 Impact Local