Confruntată cu pensionări masive în viitor, atât la termen cât și anticipate, compania de stat Nuclearelectrica, operatorul centralei nucleare de la Cernavodă, caută servicii specializate de recrutare și selecție pentru peste 600 de posturi, scrie site-ul www.e-nergia.ro.
Nuclearelectrica a publicat în sistemul electronic de achiziții publice un anunț de consultare a pieței, pentru “servicii de recrutare și selecție de forță de muncă”, Compania intenționează ca, în următorii patru ani, să angajeze până la 620 de oameni, și de aceea are nevoie de asistență specializată.
Cităm din anunț:
Cantitatile estimate, pe categorii de posturi necesar a fi recrutate si selectate in 48 luni, sunt dupa cum urmeaza:
(i) Categoria de nivel Low
– maxim 200 posturi cu studii medii
– maxim 120 posturi cu studii superioare
(ii) Categoria de nivel Middle – maxim 200 posturi cu studii superioare
(iii) Categoria de nivel High – maxim100 posturi cu studii superioare
De ce se vor angaja atâția oameni
“În urma analizei raportului “ Estimare impact grupe de munca in calcul pensionare”, rezultă un număr de aproximativ 327 de persoane ce urmeaza să îndeplinească condițiile de pensionare în următorii 4 ani, conform stagiului de cotizare şi perioadei suplimentare la vechimea în munca acordată pentru perioadele realizate în grupa I și a II-a, în baza legislației anterioare datei de 1 aprilie 2001, respectiv pentru perioadele realizate în condiții speciale și condiții deosebite de muncă”, arată compania.
De asemenea, ar putea fi și pensionări anticipate.
“În anul 2022 numărul estimat de personal ce ar putea să își manifeste dorința pentru a ieși la pensie mai devreme decât varsta standard, este de aproximativ 153 de persoane; în anul 2023 estimăm un numar de 62 de persoane, în 2024 estimăm un număr de 53 de persoane și în 2025 estimăm un număr de 59 de persoane (cifrele sunt estimative si sunt bazate pe datele din luna martie 2022)”, mai arată compania.
“În contextul de mai sus, SNN dorește să asigure personal competent și specializat pentru realizarea activităților din cadrul proiectelor sale de dezvoltare, inclusiv pentru sucursalele și filialele societății.
De asemenea, SNN are ca scop creșterea capacității de raspuns pentru ocuparea posturilor din structura organizatorică a societății, a sucursalelor și filialelor SNN, pentru situația în care acestea devin vacante din cauza plecărilor neașteptate de personal”, mai arată compania.
Nuclearelectrica așteaptă propunerile companiilor de HR interesate până la data de 9 mai.
Nuclearelectrica, companie controlată de stat, operează singura centrală nucleară din România, cea de la Cernavodă, care are două unități operaționale, fiecare de câte 700 MW. Compania asigură circa 20% din consumul național de energie electrică și a avut în 2021 un profit net de circa un miliard de lei, la venituri de 3,2 miliarde de lei.
Sursa: e-nergia.ro
You must be logged in to post a comment Login